Zonder geluk vaart niemand wel – part 2

Het tweede bezocht de roots van Peter: Kampen. Hij was ons net als Hans alvast vooruit gereisd. We begonnen met een wat aangepaste opstelling. Erik op bord twee ten koste van Kasper die niet fit was, en met enkele zetpillen werd uitgerust.

In den beginne zag alles er rooskleurig uit. Ferry had er zin in en zette het bord in vlam. Hij creëerde teveel problemen voor zijn tegenstander waarna het eerste punt binnen was. Hans stond ook lekker, maar overzag een paardvorkje over het hoofd waardoor het pardoes 1-1 stond. Ook Diederik stond op wankelen. Hij was gedwongen om een kwaliteit en enkele pionnen te geven. 1 pion bleek te zijn vergiftigd. Diederik ging er goed voor zitten en wist de zaak mooi te redden met een eeuwig schaak. Het ging daarna wel mis bij Kasper, die een stuk weggaf en kon opgeven. Olger en Erik waren intussen op de bovenste borden op stoom geraakt en sloegen gedecideerd een gat naar 3,5-2,5. Nog 1 punt te gaan en twee waren er nog bezig. Reinier dreigde in tijdnood te komen. Peter had lang de overhand, maar kwam in een gelijkwaardig eindspel terecht. Toen kreeg Reinier opeens de overwinning in de schoot geworpen doordat er een loper werd weggegeven. Daarna werd bij Peter remise overeengekomen waarna we met een 5-3 overwinning naar huis gleden. 

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>