Winst voor SOS-achttal

Laten we beginnen met het einde van de avond. Met Erik van Breukelen die droogjes opmerkt dat dit de eerste overwinning is van een Puttens achttal in de SOS. Dus eigenlijk best wel een mijlpaaltje.

En dat tegen een behoorlijk sterke tegenstander, waar we vorig jaar nog met 6-2 van verloren. Erik van Cappellen kwam echter al snel goed te staan, won een stuk en haalde het eerste punt binnen. Diederik maakte remise. Toen Hans op de 1 of andere manier een dame pakte, stonden we 2,5-0,5 voor. Olger hield keurig stand op bord 1 en pakte nog een remise, terwijl er misschien wel iets meer in zat. Peter kwam een kwal achter en moest opgeven. Kasper had ondertussen zin in wat spektakel. Voordat de tegenstander kon rokeren ruilde hij een stuk voor drie randpionnen. Hij ging volgas door (ook al mogen we tegenwoordig maar 100 km per uur) en harkte de overwinning naar binnen. Reinier had te maken met een zwakke loper die moeite had om de hitsige paarden van zich af te slaan. Een foute keuze en goed spel van de tegenstander leidde tot verlies. Het was Erik van Breukelen die het laatste halfje binnenhaalde. In tijdnood met materiaal voor ging hij voor zekerheid en dat was mooi, want een 4,5-3,5 winst was daarmee in de pocket.

Comment ( 1 )

  1. Jasper Valstar
    Knap gedaan, mannen!

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>