Vliegende start voor team 2

Vanavond stond de openingswedstrijd van het tweede op het programma, waarin Meppel de tegenstander was. In theorie zou PSV DoDO een makkelijke avond krijgen. De praktijk is meestal een ander verhaal.

Voordat er goed en wel begonnen was en iedereen het eerste bakje koffie op had waren er al drie partijen beslist. Op het eerst bord kreeg Kasper Dokter een Siciliaanse Draak met verwisselde kleuren. Zijn tegenstander, Luit Oomkens, onderschatte zijn koningsaanval en de stukken konden in de doos. Tegelijkertijd was Diederik van Donk zijn opponent Sibbele Bonthuis te slim af, ondanks dat in de analyse bleek dat hij nog gevaarlijk tegenspel had kunnen krijgen. Ook Peter Teune had zijn de partij in zijn voordeel beslist door Henk Twerda te verslaan. Zodoende een snelle 3-0 voorsprong.

Toen begon het spannend te worden. Voor de winst moest er nog minimaal 1,5 punt gescoord worden, maar dat moest nog wel ergens vandaan komen. Rob van Meurs was gelukkig behulpzaam, en na gevraagd te hebben of remise voldoende was, werd de vrede met Bert Hassing getekend. Het eerste halfje was binnen. Al snel bleek er een vol punt in het verschiet te liggen, toen de tegenstander van Erik van Cappellen, Thieu Valens, een volle toren kado deed. Helaas mistte Erik de combinatie. Hans Bloemen daarentegen oefende zoveel druk uit op de stelling van Frank Thuring, dat hij een vol stuk binnen kon hengelen. Na nog wat naspartelen haalde Hans twee volle matchpunten binnen.

Nu de druk van de ketel was, konden Erik van Cappellen, Ferry Lunek en Olger van Donk vrijuit spelen. Ferry leek op het einde van de partij een minimaal voordeeltje te hebben in een eindpel met een pion meer. Toen zijn tegenstandes, Henk Vosmeijer, een paard in de aanbieding deed, was de partij beslist. Erik wist met zijn centrum pionnen en toren tegen een paard en een loper geen voordeel te behalen in een aanval. In het eindspel bleek Thieu er wel genoeg van te hebben gehad en bood remise aan, wat zonder twijfelen werd aangenomen. Tenslotten besloot Olger de wedstrijd door tegen Martijn Dijkstra drie verbonden vrijpionnen tegen een kwaliteit over te houden. Een 7-1 overwinnen was hiermee een feit.

De uitslag lijkt me enigzins geflatteerd. Diederik trok een parallel met de eerste wedstrijd van het eerste team van twee jaar geleden, waarin Pallas met 7-1 de boot in ging. Vervolgens bleek het eerste in dat jaar te degraderen naar de eerste klasse. Hopelijk zal ons dit lot bespaard blijven.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>