VLAGGENSCHIP PROMOVEERT NAAR KNSB

Doordat Zevenaar met 4,5-3,5 van Voorst won, konden we niet meer worden ingehaald voor de tweede plaats en deed onze eigen wedstrijd er niet meer toe, en dat was maar goed ook…

Slechts 2 weken na het debacle in Wageningen mochten we al weer. In Doetinchem troffen we de sterkste tegenstander tot nu toe, en al snel bleek dat de schrik er nog steeds in zat na de vorige ronde. De Doetinchemmers boden al vlot remise aan op een aantal borden, en die combinatie leidde tot 4 vrij snelle remises.

Jasper Valstar (8) had niets na de opening, sloeg een eerste remiseaanbod af, gebruikte vervolgens veel tijd maar bereikte niets. Een remiseaanbod werd direct geaccepteerd. Ron Flohr (7) had een wat ongebruikelijke stelling waarin hij een loper min of meer had ingesloten, maar nooit meer een echt veilige plek kon vinden voor zijn koning: ook remise. Ewoud ’t Jong (2) bereikte niets met wit, en dat gold ook voor Mark Kortrijk (6), ook hier dus remise.

Ongeveer rond die tijd vonden we dat ook wel best. Olger van Dijk (3) en Robin van Ee (5) stonden een pion voor en Rogier Dijk (4) leek ook een prima stelling te hebben. Alleen Kevin van Brummelen (1) stond wat onder druk. Rogier zette ons inderdaad op voorsprong toen zijn tegenstander over het hoofd zag dat zijn pion op f7 gepend stond. Het was echter al snel weer gelijk. Olgers tegenstander had wat aanvalskansen waarop Olger niet goed reageerde en het was ineens voorbij. In de analyse achteraf vonden we de winst voor Olger, maar later gaven de engines niet meer dan remise. Ook Robin verloor. Hij had een kwaliteit geofferd en daar voldoende pionnen voor als compensatie. Robin speelde dat eindspel niet goed, kwam vast te staan zodat zijn tegenstander geduldig al die pionnetjes kon oppeuzelen. Ten slotte redde ook Kevin het niet. Hij werd in tijdnood langzaam onder de voet gelopen.

Onze eerste nederlaag sinds eind 2014 was daarmee een feit. Doetinchem speelde sterk, maar we waren geen schim van het team dat overwinning na overwinning boekte aan het begin van het seizoen. Goed, nu de promotie een feit is kunnen we tegen Zevenaar nog proberen het seizoen positief af te sluiten.

 

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>