Vlaggenschip faalt hard in Arnhem

Na onze eclatante 7-1 in de eerste ronde togen we vol goede moed naar Arnhem, waar ons ASV 4 wachtte. Vorig seizoen versloegen we de Arnhemmers nipt, na twee vooruit gespeelde partijen. We waren op volle oorlogssterkte, Ruben Kuijper speelde ditmaal niet mee.

Toen de wedstrijd begonnen was werd al snel duidelijk dat het een moeizame middag zou worden. Mark Kortrijk (4) en Jasper Valstar (6) kwamen niet best uit de opening, waarbij Jasper ook nog eens zee├źn van tijd gebruikte. Even later kreeg Ewoud ’t Jong (2) een remiseaanbod, de stelling was helemaal gelijk, maar een remise op dit bord zou een kleine overwinning voor de Arnhemmers betekenen. Ewoud deed even een rondje langs te borden en zag dat Jasper zich leek te redden en dat Mark de Graaf (7) zijn avonturen na een vroeg Dxb7 leek te overleven. Hij nam het aanbod dus aan.

Helaas bleek dit het startschot voor de rest om zoveel mogelijk weg te geven. Eerst verloor Mark, hij kwam zijn moeilijke opening niet te boven. Daarna volgde Jasper, die met weinig tijd volledig weggespeeld werd. De andere Mark miste een aantal kansen naar een gewonnen eindspel af te wikkelen, sloeg remise af en ging in een truc staan. Kasper Dokter (8) kon in een gelijke stelling met weinig tijd het remiseaanbod niet weigeren en Olger van Dijk (1) sloeg remise af en probeerde op winst te spelen, maar blunderde materiaal weg. 5-1 en einde wedstrijd.

Lichtpuntjes waren de heren uit Barneveld. Robin van Ee (5) had niets, maar gaf ook niets weg. Hij ging eerst nog remise uit de weg, maar toen we eenmaal verloren hadden, staakte hij de zinloze strijd. Kevin van Brummelen (3) hield knap de Arnhemse kopman op remise in een eindspel met loper, paard en toren, waarbij de ASV’er nog 2 pionnen had.

Hiermee verloren we met maar liefst 6-2, van een op papier zwakker team. We hebben het breken van de ban van de openingswedstrijd duur moeten bekopen.

Over 5 weken is ronde 3, dan hebben we iets recht te zetten.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>