Valse start vlaggenschip in Amsterdam

by Jasper Valstar 3 Comments

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen ging weer als vanouds: voor geen meter.

Na een uur stonden we met 1-0 achter doordat Ewoud ’t Jong (6) om 14:03 de speelzaal kwam binnen gerend, dat was 3 minuten te laat. Op de borden zag het er toen niet eens zo slecht uit, maar bij veel spelers leek het vuur nog een beetje te ontbreken. Invaller Jasper Valstar (8) liet zijn dame opsluiten en ook Olger van Dijk (1) en Rogier Dijk (4) speelden niet hun beste partij. Robin van Ee (3) won knap een eindspel na al snel in de partij in tijdnood te zijn gekomen. Ook een punt voor Kevin van Brummelen (2). Een complexe stelling, waarin zijn tegenstander ineens in een matnet liep. Ten slotte verloor ook Mark Kortrijk (7). Na de opening zag het er goed uit, maar een verkeerde afruil leverde een verloren stelling op. Als laatste speelde Ron Flohr (5) nog voor de eer, maar ook hij kon het niet bolwerken.

Over 3 weken is er, thuis, kans op revanche.

Comments ( 3 )

  1. Tjonge
    Tja, je moet nooit de scheidsrechter de kans geven een rode kaart te trekken, en die kans gaf ik hem wel. Ik kwam 3 minuten te laat de speelzaal binnen. Als voorzitter van de thuisclub en gelet op mijn rating was het niet verwonderlijk dat hij rood getrokken had. Daar doe ik niet moeilijk over, het is zijn goed recht. Hij deed alleen voorkomen of hij niet anders kon en rood moest trekken. Hij zei letterlijk: ik moest een nul uitdelen. Maar dat is niet wat in de regels staat: hij mag ook anders besluiten. Heb ik weer, een scheidsrechter die de regels niet kent. We houden het er maar op dat de beste scheidsrechters geen rode kaarten nodig hebben. Maar de grootste en misschien wel enige blaam treft natuurlijk mij zelf. Ik had hem de kans niet moeten geven. Ik had gemist dat er geen treinen reden tussen Putten en Amersfoort. Dat had nog geen probleem hoeven te zijn, maar het zat echt overal tegen onderweg. Als de bus... als de trein... als de tram..... maar de grootste als is wel, als ik zelf vooraf beter had opgelet. Zo snel 1-0 achter, dat was niet de invloed op de wedstrijd die ik wenste. Mijn excuses jongens: ik hoop het in en na een volgende wedstrijd goed te maken.
  2. Jasper Valstar
    Any player who arrives at the chessboard after the default time shall lose the game unless the arbiter decides otherwise. Als arbiter wil ik toch opkomen voor mijn ambtsgenoot: ik had hem nl. ook uitgedeeld, die rode kaart. Dus er is m.i. geen enkele aanleiding om uit te gaan van partijdigheid. Je leert namelijk dat je een hele goede reden moet hebben om, in dit soort gevallen, anders te beslissen. Een beroep tegen zo'n afwijkende beslissing wordt heel vaak gewoon toegewezen.
  3. Tjongie
    Onder de streep is er op de beslissing niets aan te merken. Het is mijn fout. Mijn probleem zat hem meer in de communicatie. Al om 3 over 2, mijn verhaal niet gehoord en alsof hij niet anders kon enz. Wanneer hij gewoon zegt: ik geef een 0, want je bent te laat en je bent te laat vertrokken gezien de werkzaamheden onderweg, prima. Mijn eerdere reactie lezend was de zin over een goede scheidsrechter die geen rode kaart nodig heeft niet juist, ook een goede scheidsrechter had hier rood kunnen trekken. Verder had ik het boetekleed al aardig aangetrokken, dacht ik. Die houd ik nog even aan.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>