Valse start 2e team

by Jasper Valstar 1 Comment

Het debuut van Het Tweede, dat voortaan als de Joint Schaak Fighters (JSF) door het leven zal gaan, in de 4e klasse eindigde in een nipte nederlaag.

Op voorhand wisten we dat het lastig zou worden tegen Almere 2. Dat net iets sterker ingeschaald is dan wij. Ook misten wij Dirk Veldhuizen en Kasper Dokter. Gelukkig waren Erik van Breukelen (7) en Erik van Cappellen (8) bereid om in te vallen.

De wedstrijd ging lang gelijk op, maar 4 nederlagen waarin spelers hun gebruikelijke niveau niet haalden kwamen we niet meer te boven. Marcel Janssen (5) gaf in een gelijke stelling zomaar een stuk weg. Jacco Heij (2) gebruikte heel veel tijd in de opening, de stelling was dan ook complex en dat brak hem uiteindelijk op. Bruun van de Laar (4) liet zich in het middenspel de kaas van het brood eten tegen een talentvolle jeugdspeler. Jasper Valstar (6) tenslotte speelde kleurloos en werd van het bord gezet in het middenspel.

Daar stonden vele lichtpunten tegenover. Erik haalde bij zijn debuut in de KNSB een degelijk halfje tegen een 1800-speler, terwijl zijn naamgenoot in een moeilijke stelling pardoes een toren cadeau kreeg. Erik had vorig seizoen zoveel cadeautjes weg gegeven dat het niet meer dan terecht was dat hij nu eens wat terugkreeg

Jasper Rijken mocht voor deze keer op bord 1, voelde zich niet helemaal kiplekker, maar schaakte een dijk van een partij. Vlot uit de opening en druk blijven houden leverde een kwaliteit op en die voorsprong werd niet meer losgelaten. Als laatste was Jeroen van Winkoop (3) nog bezig. In eindspel van loper tegen paard had Jeroen 2 pionnen tegen 1 van zijn tegenstander, en wel op beide vleugels. Lang werd er gemanoeuvreerd, maar uiteindelijke lukte het Jeroen de winst te vinden.

Hiermee verloren we met het kleinst mogelijk verschil, maar alle roest is er nu af, en in november gaan we punten pakken!

Comment ( 1 )

  1. Reinier
    mooi verslag, succes met de volgende rondes. Is ook even wennen, nivootje hoger

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>