Tweede vloert ook andere Edese tegenstander

Na de zege tegen de Cirkel uit Ede stond dinsdagavond 7 maart de thuiswedstrijd tegen de andere schaakvereniging uit Ede op het programma, net als bij ons ging het om het tweede team.
Na een vlotte 1-0 door Ferry, zijn tegenstander reageerde verkeerd op een stukoffer van Ferry kwam we met 1-2 achter door nederlagen van Wibo (niet veel van gezien) en Hans die in een prima stelling een kwal wegblunderde en vervolgens zijn tegenstander geen fouten meer zag maken.
Olger tikte met zijn zesde punt van het seizoen de 2-2 binnen. Hij stond aanvankelijk wat lastiger maar zag zijn tegenstander een verkeerd plan kiezen en had met de rest weinig moeite. Het bleef een poosje 2-2, maar zo rond de klok van 11 kon Diederik met een kwaloffer het initiatief definitief pakken, en hoewel het nog een poosje spannend bleef, dit keer lukte het wel om nauwkeurig te blijven en na opgave van zijn tegenstander was het 3-2. Peter won, ik begreep na een misser van zijn tegenstander, want het leek lang tamelijk gelijk. Dat was 4-2. De winst was toen wel binnen, want Kasper stond al heel lang heel veel beter tot zeker gewonnen, en ook Erik had minstens remise. Kasper won, en toen het Erik lukte om het eindspel Koning met paard en loper tegen een koning te omzeilen door 1 pion over te houden viel ook die partij onze kant op.
We hebben nu 33,5 bordpunt en kunnen ons opmaken voor de kampioenswedstrijd tegen ASV. Winnen we die met 4,5-3,5 dan kan de vlag uit. In theorie kan de Schaakmaat ons trouwens nog wel voorbij als zij meer dan 14,5 bordpunt halen uit de laatste twee wedstrijden. Ben benieuwd wat zij tegen Pallas gaan doen deze ronde

Comments ( 3 )

  1. Ewoud
    Mannen gefeliciteerd. Nog één keer pieken! En dan spelen jullie in de herfst van 2017 op hetzelfde niveau als waar het eerste in het voorjaar van 2015 nog ronddartelde. Overigens kan behalve de Schaakmaat ook de Cirkel jullie nog voorbij, maar ik denk dat de tweede plaats wel veilig is. Er is ook nog versterkte promotie dit jaar, dus wellicht dat zelfs een 4-4 jullie een klasse omhoog kan helpen.
  2. Jasper Valstar
    Alsof het geen moeite kost: 5 uit 6, 6 uit 6 en 4,5 uit 5 door de jongste 3 spelers van het team. Dat biedt perspectief. Eens kijken of wij zaterdag ook nog wat kunnen klaarspelen.
  3. HansHans
    Leuk verslag. Verder heb ik zelf maar 1x echt geblunderd met zo'n kwal, maar ik had de winst al eerder moeten pakken. Maar het resultaat voor alle spelers over het hele seizoen mag er zeker wezen. :)

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>