Team 2 speelt 4-4 gelijk tegen ZSG

Door opnieuw gelijk te spelen blijft het Tweede zijn ongeslagen status koesteren. Hoewel de Zwollenaren met enkele invallers speelden, keken we op ieder bord tegen een ratingachterstand aan. Het beloofde dus weer een zware klus te worden.

Wibo verslikte zich in de opening door een zet te verwisselen en werd snel van het bord geschoven door een tegenstander die de trein moest halen. Wibo was de kwaadste niet en bracht hem vervolgens naar het station. Kort daarna meldden ook Peter en Ferry zich met een verliespartij, waarna een zich niet zo fit voelende Diederik een keurige remise noteerde. Met een tussenstand van 0,5-3,5 leek een pak slaag zich aan te kondigen. Toen was daar de onverwachte winst van Olger, die eigenlijk slechter stond, maar pardoes de partij wist te winnen. Een gelukje. Daarna ging de tegenstander van Kasper bij het keepen van zijn verdediging in de fout. Deze werd door Kasper direct afgestraft. Met nog 2 partijen gaande stonden we opeens nog maar 1 punt achter met perspectief op meer. Erik speelde goed maar verloor een E-pion. Reinier had ondertussen een pionnetje gewonnen en ging met een betere stelling het eindspel in. Erik sloeg een remiseaanbod in eerste instantie af, maar nadat Reinier zijn partij had gewonnen werd alsnog remise geaccepteerd. Dit leverde de mooie eindstand op van 4-4.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>