SOS-team wint van VSG dankzij uitgeslapen Nerijus.

Joop Zoetemelk zei ooit: de Tour de France win je in bed. Nerijus vond dit wel een tof motto en besloot het toe te passen bij het schaken. Hij was alleen vergeten ons dat vooraf te vertellen. Toen we dus op 6 februari begonnen met de derby tegen VSG, zeeg Reinier neder achter het bord (na afronden leuke clinics in kader schoolschaak) om daarna op te schrikken toen hij plots besefte dat Nerijus er niet was. Geen reactie op telefoon. Dan maar door de storm kachelen om polshoogte te nemen. Gelukkig was hij snel wakker (zo’n koud washandje doet wonderen) en hup, achter het bord jij. Dat het toch een goede voorbereiding was bleek wel uit het feit dat hij toch wist te winnen.

Erik van Cappellen was in een goede bui tegen Ferry. Eerst gaf hij een stuk weg. Ferry mompelde daarna bij de bar dat rustig uitschaken het enige is wat hij hoefde te doen, en dat deed hij helaas net niet door in een bruuske aanval het stuk terug te geven aan Erik. Lang kon Erik daar niet van genieten omdat hij vergat dat zijn toren in kou stond. Ook de andere Erik zat het niet mee, en ook hij verloor. Johan daarentegen pakte een mooie overwinning door rustig op te bouwen en de stelling binnen te dringen. Reinier wist met veel mazzel een vrijpion over te houden en wist daarmee te winnen. Toen was alleen Kasper bezig in een stelling die katsremise was. Maar daar had de Ermeloeer niets aan dus probeerde hij (terecht) om in tijdnood nog een winstkans te creeren. Omdat de vlag viel kregen we hiermee het vierde bordpunt en was de overwinning binnen.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>