SOS-achttal lijdt eerste nederlaag

Schaakstad Apeldoorn heeft een einde gemaakt aan de eerste mooie resultaten. We kregen met 3-5 dik verdiend klop.

Peter zat met zijn hoofd misschien iets te veel bij Ajax. Hij kreeg in korte tijd een paar combinaties om de oren. Eerst ging een pionnetje op h2 er af, later meer materiaal. Erik van Cappellen moest veel zweten in de opening, maar kwam steeds meer in vorm. Net toen hij dacht dat alles koek en ei was, besloot hij een dame van een vervelende diagonaal te verjagen met een pion. Het was alleen jammer dat deze pion daardoor een paardje niet meer verdedigde, waarna ook dat over en uit was. Uit de hoek klonk het donkere gebrom van Hans naar boven (meestal geen goed teken). Hij verloor een stuk, maar kreeg er 2 pionnen voor terug. Uiteindelijk ging hij de wel de bietenbrug op. invaller Gert deed goed zijn best en hield lang stand, maar na eerst een pionnetje minder werd ook hij er afgeschoven.

Reinier was eerst vooral bezig met bardienst en indelingen maken voordat hij serieus begon te schaken. Dat beloofd meestal niet veel goeds. Dit keer zat het mee. De tegenstander pakte een pion die min of meer vergiftigd was. Met een toren die binnenknalt op de 7e rij en 2 lopers die ondersteuning bieden snoepte hij pionnen terug. De randpionnen waren in het eindspel niet meer tegen houden. Diederik komt een kwaliteit achter. Een remise-aanbod werd afgeslagen. Vervolgens werden alle pionnen op de kleur gezet die de vijandelijke loper niet heeft, gevolgd door een onweerstaanbare opmars naar de overkant. Een prachtige tweede overwinning. Erik van Breukelen omzeilde veel problemen, maar kwam in het pionneneindspel alsnog in de penarie. Daarmee kwamen we op 2-5 achterstand. Kasper liet zich op bord 1 niet uit het veld slaan. Hij zette de stukken goed neer, wrikte wat aan de pionnen voor de koning en drong de stelling binnen. Daarmee werd het derde bordpunt nog binnengeharkt. Jammer maar helaas, volgende ronde weer nieuwe kansen.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>