Soms zit het niet mee: 4,5-3,5 verlies voor Tweede

by Kasper Dokter 0 Comments

In een kolkende strijd tegen Caissa heeft het tweede voor het eerst verloren. Het begon met de logistieke problemen voor Erik, die uit Rotterdam moest komen. Wegens een uitvallende trein, ganzen op het spoor (!) en een machinist die dacht dat het perron bij de Nijkerkerstraat lag, kwam hij met flinke vertraging aan in Putten. Reinier pikte hem op en we kwamen redelijk op tijd aan in Elburg waar we vriendelijk werden ontvangen. Wibo kon niet meedoen, maar gelukkig was Hans weer bereid om in te vallen.

Al snel leek het dat we in de problemen kwamen. Hans kon het aan het eerste bord niet bolwerken na een aanval op zijn koningsvleugel. Peter verslikte zich in een vergiftigde pion en kwam een kwaliteit achter, wat hem uiteindelijk de partij kostte. Reinier had veel moeite om steeds een goede voortzetting te vinden. Dat lukt hem wel, en hij kwam ook een pion voor, maar hij verkeek zich op een doorgebroken randpion. Omdat Ferry datgene deed wat hij al het hele seizoen doet; kordaat winnen, stond het 3-1. Erik stond twee pionnen achter, maar zijn tegenstander bood in tijdnood remise aan. Erik had genoeg gelegenheid om eerst te kijken wat er op de andere borden gebeurde en dat zag er veelbelovend uit. Olger had een toren tegen twee paarden, maar met twee randpionnen wandelde hij naar de overkant. Kasper stond een kwaliteit voor en toverde een maataanval uit de hoed. Hierna nam Erik het remise-aanbod aan. Diederik stond op dat moment een kwaliteit voor en een boel minuten. Na lang heen en weer schuiven leek de buit binnen te zijn, nadat Diederik de koning de hoek in joeg, een stuk won en mat kon zetten. Terwijl de teamgenoten al naast het bord stonden te klinken op een nieuwe narrow-escape had Diederik dit in de hectiek gemist. Hij trok de stukken terug om een promotie te voorkomen, kwam zelf ook in tijdnood waarna het alsnog misging. Na een aantal keer ontsnapt te zijn, viel het dubbeltje nu dus voor 1 keer de verkeerde kant op.  Hiermee raakt de tweede plek uit het zicht en kunnen we de laatste twee ronden vrijuit spelen. 

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>