Schaakervaringen op de dinsdagavond

by Kasper Dokter 0 Comments

Onder het motto: “Een mens maakt wat mee, op zo’n schaakavondje PSV” werd gisteravond, 20 oktober 2015, in de interne competitie weer volop gespeeld in de voormalige gymzaal aan de Jacob Catsstraat.

Gert Malestein was erg onder de indruk van de schaakjeugd van De Toren in Arnhem. “Wat zijn ze daar gecontreerd en gedisciplineerd bezig zeg!” Het inspireerde hem ook danig in zijn partij tegen Jaap de Ridder want die werd zonder pardon van het bord geschoven…Overigens dacht Gert dat ons 3e team vorige week met 3,5 – 2,5 gewonnen had…maar Jos Noppen hielp hem uit deze droom…de uitslag was inderdaad 3,5 – 2,5 maar dan wel voor de tegenstander!

Bij Arie van Peet en Henk Termaat vlogen de stukken in rap tempo terug het doosje in…Het leek op een remise uit te gaan draaien, maar Van Peet zag kans een beslissend pionnetje te snoepen en schoof het resterende deel van dit potje bijna achteloos naar winst. Arne van Hattum en Henk Guliker kwamen wel remise overeen, en waren daar beiden zeer content mee. Aan de bar vond nog wel even een kleine analyse plaats, maar niet nadat eerst naarstig gezocht werd naar passende glaasjes voor de te nuttigen drankjes. Arne had uiteindelijk het grootste borrelglas te pakken en liet zich de Jonge goed smaken en daarnaast werd duidelijk dat Henk geen wijn uit een gekleurd glas drinkt…zoals gezegd, je maakt wat mee tijdens een avondje schaken bij PSV! Jos Noppen slaagde er in om de dame van Hugo knel te zetten en kon daarna de winst simpel naar zich toe trekken. Volgens Hugo had hij geen enkele kans gehad, want ja. ‘wit begint en wint he!’ Reinier maakte het schaakleven van Hielke zuur. In de typische ‘Reinier stijl’…(geleidelijk aan alle goede zetten van de tegenstander afpakken, en dan toeslaan!) , haalde hij zijn visje op het droge. Erik leek vanuit de opening met wit weinig kansen te gaan krijgen tegen Peter, maar gaandeweg het middenspel moest dhr. Teune wel erg op zn tellen, en meer nog, stukjes gaan passen… Dhr. Van Cappellen (jawel dubbel pp en dubbel ll) veroverde zijn verloren pion terug en leek op weg naar een verrassing…totdat hij pardoes zijn dame in de aanbieding deed. Hoppa, weg kansen! Met iets meer overtuiging in eigen kunnen had er beslist meer ingezeten, al bleek ook in de analyse van Kasper dat zwart toch wel goede papieren had.

Twee top partijen gisteravond. Diederik – Ferry, en Kasper – Olger. Diederik offerde zijn dame tegen 2 torens, maar vergaloppeerde zich in het vervolg ergens, waardoor Ferry makkelijk leek te gaan winnen. Dat bleek dan weer minder makkelijk te gaan dan gedacht, maar Ferry won wel! Een zwarte avond voor de fam. Van Donk want ook Olger ging met lege handen naar huis. Voortdurend had Olger een matdreiging, maar de witte dame van kasper bleek ook een bekwame verdediger. Ergens stond Olger wel heel erg gewonnen, maar ja…Kasper is vooralsnog niet af te stoppen!…Maar let op. Ook Ab Vos heeft nog een 100% score he!!! En wat te denken van Henriette Norbruis…stevig op de 3e plaats. Beiden speelden gisteravond niet…tactiek??? Het was weer een gezellige clubavond! (klik hier voor volledige stand en alle uitslagen)

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>