PSV DoDO bereikt opnieuw finaledag OSBO-cup

PSV DoDO heeft gedaan wat het aan zijn stand verplicht was en in de kwartfinale Bennekom 3 met 4-0 opgerold.

Of het 4-0 zou worden was niet de hele avond duidelijk, maar de Puttenaren trokken al snel in alle partijen aan de touwtjes.
Ewoud ’t Jong en Kevin van Brummelen bouwden aan een grote tijdsvoorsprong in theoretisch bekende stellingen. Toen de Bennekommers in ¬†tegenstelling tot de Puttenaren uit de theorie waren, groeide het Puttense voordeel. Kevin bouwde dat bekwaam uit en het wanhoopsoffer van zijn tegenstander mocht niet baten. Met vaste hand bracht Kevin het eerste punt binnen. Ewoud had zich echter een beetje in slaap laten sussen en veel tempo’s vweggegeven, daardoor kreeg Teun Alting voor zijn slechte structuur wel heel veel activiteit als compensatie. Omdat Diederik van Donk die op het laatste moment bereid bleek in te vallen dankbaar een pionoffer van zijn tegenstander aanvaardde en met secuur spel een tweede pion won was de wedstrijd wel beslecht. Zeker omdat ook Kasper Dokter het frivole spel van Gerhard Bakker aan het weerleggen was. Diederik en Kasper maakten het inderdaad af en in lichte tijdnood maakte Teun Alting wat foutjes waar Ewoud van profiteerde.
 
Net als vorig jaar de laatste 4 bereikt, toen werden we 3e, nu gaan we voor meer.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>