Wij zijn Puttense Schaakvereniging Door Diepte Omhoog (PSV DoDO). Iedere dinsdagavond vanaf 18:45 speelt de jeugd en vanaf 20:00 spelen de volwassenen de interne competitie. Rond Kerst en Pasen organiseren we een snelschaaktoernooi. We doen ook mee aan regionale competities, waarin we het in teams van 6 of 8 spelers opnemen tegen schaakverenigingen uit andere dorpen en steden in de regio.

Ik kan niet schaken. Hoe kan ik het leren?

De regels van het schaken zijn relatief eenvoudig, want er zijn maar 6 soorten stukken die op hun eigen manier bewegen. Je kan de regels op verschillende manieren leren:

  • Op het internet (chess.com of lichess.org). Hiervoor is het wel nodig om Engels te kunnen.
  • Schaakles op de club. Er wordt op elke dinsdag vanaf 18:45 schaaktraining gegeven volgens de stappenmethode. We zijn een open club en voel je dus vrij om onaangekondigd binnen te wandelen! Vragen? Neem contact op met de voorzitter.

Winnen met schaken is veel moeilijker. Je kan op veel manieren je spel verbeteren:

Is schaken alleen voor jongens en mannen?

Zeker niet! Ook meisjes en vrouwen schaken bij onze club.

Wat kost schaken?

Na een paar keer vrijblijvend meegespeeld te hebben kan je lid worden van de schaakclub. De contributie is afhankelijk van je leeftijd en gezinsgrootte en of je al lid bent bij een andere schaakclub.

  • Senioren van 19 jaar en ouder: € 100
  • Aspiranten van 15 t/m 18 jaar: € 60
  • Junioren tot en met 14 jaar: € 50
  • Dubbelleden (die ook lid zijn van een andere schaakvereniging): € 50,00

Voor leden uit hetzelfde gezin bieden we 10% gezinskorting.

Clubgeschiedenis

Onze schaakvereniging bestaat al sinds september 1939. Onze lange geschiedenis is vastgelegd in een jubileumboek geschreven door Arie van Peet.

Kampioenen

Elk jaar start er een nieuwe competitie en de winnaars krijgen een plekje in onze hall of fame.