JSF blijft op titelkoers

De Joint Schaak Fighters (PSV DoDO / BDSV 2) bleek ook in Voorst op titelkoers te blijven liggen. Een zwaarbevochten 4-4 was voldoende om een puntje uit te lopen op de concurrentie, die inmiddels 3 en 4 matchpunten achterstand hebben.   

Relatief snel kwam er 2-2 op de borden te staan. Daan van Pel gaf zijn debuut een goed vervolg en wist in een Franse partij een pionoffer op de koningsvleugel om te zetten in een aanval die materiaal won. Hij speelde de partij daarna secuur uit en wist een punt te bemachtigen. Jacco maakte zijn bijnaam uit de SOS competitie waar aan bord 1. “Puntje Jacco Heij” kreeg te maken met een sterk centrum van zijn tegenstander, maar wist een kwaliteit te winnen door de toren van zijn tegenstander op te sluiten. Zijn tegenstander raakte wat van slag en wist geen goede zetten meer te produceren, waardoor Jacco het sterke centrum onschadelijk kon maken en er met de overwinning vandoor ging.   

Kasper en Willem hadden minder geluk. Kasper kwam ook in het Frans terecht en speelde een prima partij totdat hij op zet 10 een fout maakte die de volledige partij besliste. Hij probeerde van alles, maar zijn tegenstander speelde de partij goed uit. Willem speelde wat onnauwkeurig, waardoor het paard van zijn tegenstander op e6 een ijzersterk veld bezette. Willem kreeg het paard niet weggejaagd en kreeg twee torens van zijn tegenstander op zijn koning. We moeten daardoor zijn eerste puntverlies noteren. Zo blijkt maar weer, dat oude strijders (zijn tegenstander is 89, respect om dan nog steeds een rating van boven 1900 te hebben) hun kwaliteit niet verliezen.  

Jasper maakte er 2.5-2.5 van. In de partij was er eigenlijk weinig aan de hand, maar kon Jasper ook niets creëren. Een remise was dus de terechte uitslag.   Het werd daarna 3.5-3.5. Bruun koos voor een paardpaar tegen loperpaar in een open stelling en dat was niet juist. De lopers van zijn tegenstander bleken ijzersterk en voldoende om de partij te beslissen. Jeroen behaalde in een open partij een overwinning. Hij won een stuk dat zijn tegenstander terugwon door zijn koningsstelling open te gooien. In tijdnood wist Jeroen de betere zetten te vinden en de partij te winnen.  

Het kwam dus neer op de laatste partij, die van Dirk. Om in het thema van de wedstrijd tegen Voorst te blijven, kwam ook hier Frans op het bord, zei het in een heel andere zetvolgorde. Dirk bleek achteraf de eerste kans te krijgen met een complex paardoffer, maar dat bleek slechts toen de computer dat suggereerde. Daarna was het keepen, richting het absolute eindspel leek de partij wat weg te lopen bij Dirk, maar hij bleef taai verdedigen en met een spook en tijdnood bij zijn tegenstander wist Dirk de stelling te redden en de 4-4 over de streep te trekken.  

Met nog drie wedstrijden te gaan, staat het team 2 punten voor op ENO dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. Caissa Elburg en O&O Kampen staan 3 punten achter. Wanneer het team dus 2 van de laatste drie wedstrijden weet te winnen is het kampioenschap gegarandeerd binnen. Zaterdag 2 april speelt het team tegen ZZS, een mooie kans om de volgende stap naar de titel te zetten.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>