Interne 6 Oktober

by Kasper Dokter 0 Comments

Het was weer gezellig druk aan de Jacob Catsstraat op dinsdagavond 6 oktober. Opnieuw 9 partijen in de aanbieding en dat is een mooi gemiddelde, toch?

Olger was als eerste klaar, nadat Henk Guliker een kwal verloor en er verder geen brood meer in zag. “You’re the best”, aldus Henk en toen ik hem vroeg of Olger niet gewoon wat meer geluk had gehad, luidde het: “Dat is alleen als ik win! “. Jaap en Hugo gingen mooi gelijk op , maar 1 ernstige fout, en Hugo kon een lange neus trekken naar zijn tegenstander. (dat deed ie natuurlijk niet echt he!) Gert Malestein heeft te weinig manieren zoals we allemaal wel weten. Hij eet alleen met mes en heeft totaal geen oog voor een vork. Die reikte Hielke Postma hem aan en dat kostte Gert zomaar de Dame. Gert pruttelde nog wat na, maar zag het hopeloze van de zaak in en gaf op. Ab Vos speelde tegen Henriette Norbruis, een geduchte tegenstandster, weet ook Olger inmiddels. 2 vrolijke centrumpionnetjes van Ab rukten opgetogen door de ruimte die ze kregen naar de overkant en dat was zelfs Henriette te machtig. Dhr. Vos staat hierdoor inmiddels fier op de 2e plaats in deze nog prille competitie. Dat kwam ook doordat Kasper Dokter Peter Teune versloeg. Dat leek aanvankelijk vrij simpel te gaan lukken, maar in het verre eindspel sputterde Peter nog behoorlijk tegen. Met nog maar een paar minuten op zijn klok bood Kasper remise aan, maar Peter dacht dat er nog wel meer te halen viel, ondanks een pion achterstand. Hij overspeelde zijn hand echter en kwam alsnog met lege handen thuis …Kasper dus nog steeds ongeslagen met 4 uit 4!!! Een mooi gevecht tussen Jos Noppen en Henk Termaat leverde uiteindelijk geen winnaar op. Jos offerde een stuk om via de koningsvleugel door te kunnen stoten met zijn pionnen, maar Henk slaagde er in de boel afdoende dicht te houden. Ferry en Erik maakten er ook een leuke pot van. Ferry fluisterde me toe, dat hij een variant had gevonden op de Hollandsche opening met wit met d4 en f4 waardoor wit een extra voorsprong krijgt. Nou ben ik niet zo van de theorie en goed van geloof ook, maar gaandeweg de partij bleek er niet veel voorsprong meer over. Erik pareerde de listige zetten van Lunek knap en kwam zelfs een pion voor. Uiteindelijk werd tot remise besloten. Diederik en Rob speelden beiden vol op de aanval, al kwam Dierik al vrij snel materiaal voor. Voor mij zag het er allemaal hectisch en spannend uit, Maar Diederik had zich geen moment ongerust gevoeld over de goede afloop voor hem en haal in ieder geval zijn punt binnen. In de hectiek van mijn eigen partij heb ik gemist hoe de strijd tussen Hans Bloemen en Reinier is afgelopen…mogelijk kan een van beiden daar zelf nog iets over zeggen.. Het ging lang gelijk op, al leek Hans de beste papieren te hebben. Volgens mij heeft hij uiteindelijk ook gewonnen?

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>