HET TWEEDE KAMPIOEN! (op het nippertje)

Het tweede is tijdens de slotavond op het nippertje kampioen geworden. We speelden in Bennekom waar we werden onthaald met gebak en borrelhapjes. 

Bij winst tegen Wageningen was de buit binnen, maar in het zicht van de haven dreigde het even mis te gaan. Reinier gaf het slechte voorbeeld door snel onderuit te gaan en een stuk te verblunderen. Ferry speelde echter een schitterende partij en won met een stikmat. Daarna kantelde het weer doordat Diederik zich vergaloppeerde en ook moest opgeven. Toen lag er een grote druk op de resterende drie spelers; Erik, Peter en Hans. Zij moesten gezamenlijk nog 2,5 punt binnenhalen.

Peter stond een paar pionnen voor, Hans had een gelijke stelling. Erik kreeg een koningsaanval over zijn vleugel te verwerken. Hij probeerde dat te pareren, bood remise aan en (gelukkig voor ons) werd dat aangenomen. Peter bleef rustig en hengelde keurig zijn punt binnen. Ondertussen verkeerde Hans’ zijn tegenstander zat in tijdnood. Hans bleef koel, hield de druk er op en wist een randpion te promoveren. We konden opgelucht ademhalen.

Het begin van het seizoen kende een bliksemstart met 3 duidelijke overwinningen. Na de kerst liep het allemaal wat stroever, met een nederlaag tegen Nunspeet tot gevolg. Uiteindelijk viel het stuivertje de resterende wedstrijden net de goede kant op, waardoor we volgend jaar weer in de tweede klasse mogen uitkomen. Iedereen bedankt voor zijn inzet!

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>