Het eerste wint!

Nee maar, zo waar een overwinning voor het eerste in de 7e ronde. Opnieuw waren we compleet en kon teamleider Kasper Dokter van afstand zijn troepen mentaal ondersteunen. Tegen de Toren 3, dat onderaan stond met nog 0 punten, ging het gemakkelijk. Dat mocht ook wel, op elk bord hadden we een flink ratingvoordeel.

Al in de opening zag het er goed uit. Kevin van Brummelen (3) kreeg een pion cadeau en won er later nog 1. Zwart had nog wat vage dreigingen, maar die leken makkelijk te pareren. Twee borden verder offerde Ruben Kuijper (5) thematisch op b5 in een Siciliaan, toen hij zijn stuk terug won leek het helemaal uit. Het was blijkbaar toch niet zo makkelijk, want de Torenaar kon vluchten in dame+loper tegen 2 torens+paard. Ruben had weliswaar een pion meer, maar een zetherhaling leek nabij.

Toch waren deze heren niet als eerste klaar. Die eer was aan Mark Kortrijk (4), die in een gelijke stelling groot materiaal cadeau kreeg, direct gaf ook de tegenstander van Kevin op. 2-0 voor en op de overige borden zag het er goed uit. Zowel Robin van Ee (6), Jasper Valstar (7) en Mark de Graaf (8) hadden een pion meer in het eindspel. Bij Mark was de remisemarge nog vrij groot, terwijl de stelling bij Robin het meest gewonnen was, dankzij zijn loperpaar. En inderdaad toen Robin nog een pion won gaf zijn tegenstander zich gewonnen.

De matchpunten werden binnengebracht door drie remises. Bij Ruben en Mark was dat als verwacht, bij Olger van Dijk (2) wat minder. Vanuit een bekende opening kwam Olger onder druk te staan. Met alleen nog zijn increment moest hij proberen een doorgebroken e-pion en een koningsaanval te weerstaan. Dit lukte wonderwel, en in de eindstelling stond hij zelfs heel goed. Zijn tegenstander kwam echter met eeuwig schaak.

Met de overwinning binnen konden Jasper en Ewoud ’t Jong (1) hun eindspelen proberen te winnen. Jasper lukte dat, bij Ewoud niet, waarmee er een 6-2 eindstand op het scorebord kwam.

Over twee weken mogen we weer, eens kijken of we dan nog eens een keer kunnen winnen.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>