Het eerste wint zijn eerste wedstrijd

by Kasper Dokter 0 Comments

Afgelopen vrijdag wist het eerste na twee wedstrijden te winnen. Het ging niet vanzelf, want na vier partijen was de stand 2-2. PSV DoDO bleek de tijdnoodfase het beste te behandelen waardoor er 5-3 op de borden kwam.

Vrij snel wist Gerard Burgers een remise stelling te bereiken tegen Mark Kortrijk. Ze besloten tot remise. Op het achtste bord leek Diederik van Donk af te stevenen op een gezonde pluspion. Hij zag echter leeuwen en beren en besloot remise aan te bieden. Het werd 1-1. Kevin van Brummelen was een maatje te groot voor zijn tegenstander Chris Rindertsma. Na een paar krachtzetten maakte hij korte metten met de witte stelling. Bij Olger van Dijk ging het minder fortuinlijk. Hij verloor van Radboud de Roos. Tot zover was de stand 2-2.

Ruben Kuijper had een prima stelling op het bord gekregen. Robin van Ee dacht zijn tegenstander te truuken. Ewoud ’t Jong toverde in tijdnood een kwal extra op het bord en Rogier Dijk won een centrumpionnetje. Alles leek erop te wijzen dat PSV DoDO de wedstrijd ging winnen, maar zo makkelijk liet Pallas 2 zich niet inpakken. Ruben liet zijn vrijpionnen opsnoepen en maakte remise. Ben Bloemsma raakte verloor materiaal, waardoor Robin de winst cadeau kreeg. Erik Blom was niet opgewassen tegen de klok en gaf een stuk weg. Ewoud moest zijn kwaliteit weer inleveren en ze tekende de vrede, waarmee de wedstrijd in 5-3 eindigde.

Zo is het eerste eindelijk van die gehate nul af. Nu kijken wat er nog meer te halen valt.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>