Een goed begin is het halve werk

by Kasper Dokter 0 Comments

De kop boven dit artikel is een beetje een dooddoener als je de eerste wedstrijd wint. Toch geldt dat niet voor het Puttense vlaggenschip, dat het in de eerste wedstrijd steevast slecht doet. Tegen sterkere of gelijkwaardige teams wordt er (soms dik) verloren, terwijl we tegen zwakkere tegenstanders vaak niet verder komen dan een gelijkspel.

 

Dit jaar is echter alles anders en werd een enigszins verzwakt Pallas 2 makkelijk verslagen. Op voorhand waren we al favoriet. De nieuwe teamleider Kasper Dokter (8) had daags voor de wedstrijd een compleet team, wat betekende dat hij als non-playing captain zou fungeren. Op zaterdag kreeg hij echter een ziekmelding van één van onze nieuwe aanwinsten: Robin van Ee, en zo moest hij alsnog spelen. Pallas 2 miste 3 basisspelers wat hun opgave alleen maar lastiger maakte.

De eerste punten vielen dan ook op de lagere borden. Kasper won van een jeugdspeler die duidelijk nog moest wennen aan het tempo. Veel zetten werden a tempo gedaan, Kasper liet zich niet gek maken en was er als de kippen bij om een foutje af te straffen. Ook Ruben Kuijper (7) won en dat was lang geleden. Dit had echter wel wat voeten in de aarde. Hij kwam prima uit de opening, maar kwam toen wat onder druk te staan. Toen het er rond zet 25 al weer wat beter uitzag ging zijn tegenstander plots door de vlag. Het speeltempo is weliswaar veranderd naar een Fischer-tempo met 30 seconden per zet, het feit dat je er pas tijd bij krijgt na 40 zetten is al zo sinds mensenheugenis. Rubens tegenstander was zich daarvan niet bewust en verloor daarom dus wel op een heel zure manier.

In de tussentijd had Mark de Graaf (6) een remise aan de score toegevoegd. Na een prima opening kwam zijn dame wat in de problemen. Wij zagen het somber in, maar een remiseaanbod van Mark werd aangenomen door de Deventer teamcaptain. Ook Jasper Valstar (4) speelde remise, in de opening koos hij een minder goede variant waarna er weinig leven meer in de stelling zat. Hij wist het nog enigszins te compliceren, maar zijn tegenstander gaf geen krimp.

In tijdnood liepen we fors uit. Ook nieuw in het team is Kevin van Brummelen (3). Lange tijd leek er weinig aan de hand, maar in de tijdnoodfase won Kevin eerst een kwal en toen nog een stuk. Mark Kortrijk (5) won twee pionnen, moest nog wel even opletten maar tikte dat goed uit. Ewoud ’t Jong (1) stond al snel onder druk en dat kostte hem veel tijd. Echter in de tijdnoodfase kwam hij los en scoorde hij het punt. Als langste was Olger van Dijk (2) bezig. Met één slechte zet gaf hij een goede stelling helemaal weg, zijn tegenstander profiteerde niet en verloor daarna zelfs nog in het paardeindspel.

Met een 7-1 overwinning is dan eindelijk de vloek van de eerste wedstrijd gebroken. In de komende maanden gaan we zien hoe ver de dadendrang van het vlaggenschip reikt.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>