Zwak JSF delft onderspit tegen sterk Zeist

In ronde 6 speelden we tegen Zeist. Op papier was dit team iets sterker dan ons, maar op de wedstrijddag zelf was het verschil veel groter. We traden aan met 3 invallers (Jasper en Jeroen hadden andere verplichtingen en Kasper viel in het eerste in). Die verzwakking was teveel van het goede tegen Zeist, dat wel sterk was opgekomen.

Het begin van de middag was voor Paul van der Hammen (7) die in aanvalsstelling voor een eeuwig schaak variant koos. Het eerste halfje stond dus al snel op de borden. Daar stond tegenover dat Marcel Janssen (6) een stuk verloor in de opening.

Lange tijd bleef de wedstrijd zonder tweede uitslag, echter bij Marcel zag het er niet rooskleurig uit en ook Dirk Veldhuizen (1) stond in de verdrukking. Jacco Heij (2) scoorde net als Paul ook een halfje. In de partij stond hij licht minder, maar aan het eind was er van wits voordeel niets meer over, een terecht resultaat derhalve.

Zeist liep verder uit doordat Bruun van de Laar (6) verloor. En wat te frivole opstoot van de g-pion bracht Bruun in moeilijkheden die hij niet meer te bovenkwam. Jasper Valstar (3) deed wat terug door vlak voor de tijdcontrole materiaal te winnen. Hij stond al een pion voor en had een betere stelling, maar toen zijn tegenstander dacht los te komen kostte dat een stuk. 3-2 achter op dat moment.

Ging het dan nog lukken? Nee, Erik van Cappellen (5) blunderde in een gelijk stelling en kon direct opgeven, Willem Verheij (8) vocht al de hele middag na in het Russisch het bekende stukoffer op f7 te hebben moeten incasseren. Hij had een tijd lang gelijkspel, maar werd toch onder de voet gelopen.

Dirk tenslotte zorgde voor een positieve noot. Na een zeer slechte stelling overleefd te hebben, counterde hij en trok vlak na de tijdcontrole de partij naar zich toe: 5-3.

Met nog 3 rondes te gaan staan we weliswaar 7e, maar de 3 teams onder ons spelen nog tegen elkaar, waarbij het dus een lastig verhaal wordt die onder ons te houden. Geluk bij een ongeluk is dat er maar 1 team degradeert, en 9e worden moet wel lukken.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>