Winst voor SOS achttal

Na enkele verliespartijen waren we wel weer eens toe aan een overwinning. Die was inmiddels ook wel welkom, want anders begon het degradatiespook toch wel om de hoek kijken. De volgende tegenstander, Harderwijk lag ook om de hoek en was een team die net onder ons stond.

Iedereen ging in verschillende etappes. Reinier, Diederik en Wolter gingen als laatste vanwege de jeugdschaak. De Combinatie was voor hen erg sportief door hier met het aanzetten van hun klokken rekening mee te houden (waarvoor dank).

En dan de wedstrijd. Die liep voor ons prima af met een 2.5 – 5.5 overwinning.

We begonnen echter met een verlies. Peter was te optimistisch over een koningsaanval. Dacht een kwaliteit te winnen maar de tegenstander had een ontsnapping klaarstaan.

Diederik raakte een pion kwijt, maar won een stuk tegen nog wat pionnen. Toen er nog een stuk bijkwam was het pleit beslecht.Erik van Breukelen pakte daarna een remise. Invaller Wolter bouwt ondertussen rustig aan zijn stelling en pakte een prachtige overwinning. Dit onverwachte punt was het keerpunt. Tot dan toe was het op veel borden onzeker, maar kantelden de kansen.

Reinier had een pionnetje voor, ging druk zetten en wint. Erik van Cappellen had zich in een koningsaanval gestort. Gelukkig werd de tegenaanval niet goed uitgevoerd en Erik zorgt voor de 4,5.

Kasper kwam na een mooie partij in een remisestelling. Een fout van de tegenstander en secuur uitspelen gaf ook hem de winst. Olger stond een kwaliteit voor, maar de vijandelijke lopers werden erg vervelend. Ook nadat de toren binnenwandelde en de kwetsbare pionnen werden opgegeten. 2,5 – 5,5 dus.

We zijn veilig.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>