Toernooiverslagen

Olger van Donk wint Eiertoernooi

Tijdens het traditionele eiertoernooi voorafgaand aan Pasen werd er driftig 'gesnelschaakt'. 19 schakers vochten om de diverse eierdoosjes die ook dit jaar weer door stichting Denksport Putten ter beschikking werden gesteld. Voorafgaand legde de wedstrijdleider uit dat bij het snelschaken net wat andere regels gelden dan bij het normale schaken. Na 9 ronden was er een duidelijke winnaar in de vorm van Olger. Hij maakte een score van van 9 uit 9. Tweede werd Kasper Dokter, gevolgd door Rob van Meurs.  

De Akker en Ichthus winnen schoolschaak

Op 11 februari vond het schoolschaakkampioenschap plaats. Klik hier voor de mooie foto's van Peter! Rond de 90 scholieren deden mee. De Akker ging ervandoor met de prijs voor de beste school in de categorie groep 7/8. De Ichthus werd kampioen bij de Welpen (groep 3 t/m 6). Daarnaast werden de beste jongens en meisjes per groep gehuldigd.

Het grote aantal deelnemers toont aan dat schaken ook onder de jeugd nog steeds een voedingsbodem vindt. Dit bleek ook al uit de schaakclinics voor beginnende schakers. Deze drie middagen werden georganiseerd door onze jeugdtrainers samen met JongPutten. 

Snert met roggebrood en spek, schaken en een pizza dynamite

De eerste zaterdag van het nieuwe jaar is de dag van het jaarlijkse schaaktoernooi in Harderwijk. In de achtertuin van  Rogier een mooie kans het jaar goed te beginnen. Aanstormend talent Erik, de vorige en huidige teamleider, Jasper en Kasper en de Puttens kopman gaven acte de présence. Zeven rondjes rapid, 20 minuten per persoon per partij. Net lang genoeg om een fatsoenlijke partij te spelen, maar te kort om er zwaar aan te tillen, ideaal dus.

Lees meer: Snert met roggebrood en spek, schaken en een pizza dynamite

OPK ronde 3

Afgelopen vrijdag werd ronde 3 van het OPK gespeeld. Twee van de drie koplopers na ronde 2, Diederik van Donk en Gerard de Hoop, speelden onderling remise. Olger van Donk, die ook nog een score van 100% had, wist niet opnieuw voor een verassing te zorgen en verloor van Ewoud 't Jong. Vincent Valstar voegt zich bij de koplopers door met zwart van Hans Bloemen te winnen.

Voor de volledige uitslagen en stand zie http://psvdodo.nl/opk

Luc wint tijdens IJSCO toernooi Bennekom

In de herfstvakantie werd traditioneel het IJSCO-toernooi in Bennekom gehouden. Vanuit Putten deden er maar liefst negen schakers mee: Rens, Wiard, Luc, Matthijs, Timon, Jorinus, Noraly, Lucas en Merel.

Lees meer: Luc wint tijdens IJSCO toernooi Bennekom

PSV DoDOërs op zomertoernooien

Ook deze zomer zijn er weer een aantal clubleden te bewonden op de zomertoernooien. In Dieren spelen Diederik en Olger van Donk in het 6-rondige toernooi mee. Ewoud 't Jong speelt 9 ronden in de Open groep.

Hun vorderingen zijn te volgen via onk.schaakbond.nl

Maar het is natuurlijk nog leuker om ze in levende lijve te volgen. Komende zaterdag zijn een aantal andere leden van plan langs te komen, sluit je daar bij aan!

Jeugdtoernooi Hoevelaken

Zaterdag 23 maart deden twee jeugdleden mee aan het jeugd snelschaaktoernooi in Hoevelaken.

Lees meer: Jeugdtoernooi Hoevelaken

Schoolschaken 2013: Druk bezocht en erg leuk toernooi.

Woensdagmiddag 13 februari organiseerde schaakvereniging PSV DoDO het jaarlijkse schaaktoernooi voor de basisschoolleerlingen van Putten. Meer dan 100 kinderen deden mee, en dat betekende dat alle beschikbare tafels in het denksportcentrum benut waren, komen er volgend jaar nog meer kinderen dan moet er meubilair bij! De deelnemende kinderen waren, en dat was nieuw, in 2 poules verdeeld, een pupillen categorie (groep 7 en 8) en een welpencategorie (groep 3 tm 6). De jonge kinderen in een eigen poule laten spelen beviel erg goed, de jonge kinderen kwamen in hun eigen poule erg goed tot hun recht.

Lees meer: Schoolschaken 2013: Druk bezocht en erg leuk toernooi.

Schoolschaken 2013

Het schoolschaaktoernooi van 2013 zit er weer op.

De 1e poule (groep 7 en 8) is gewonnen door Caroline van Cappellen (De Akker), en de poule voor kinderen uit groep 3, 4, 5 en 6 is gewonnen door Wiard Brandsma (Wegwijzer). Beiden haalden hierbij een score van 100%. De wisselbeker ging dit jaar, alweer, naar De akker.

Voor uitslagen kun je op de links hieronder klikken.

Poule 1

Poule 2

Een uitgebreider verslag zal zo snel mogelijk volgen. 

Rogier wint Rie Timmertoernooi in Ermelo

Afgelopen zaterdag was het jaarlijks door VSG georganiseerde Rie Timmer rapidtoernooi. Eersteteamspeler Rogier Dijk wist dat toernooi te winnen met 5 uit 5, vlak voor een oud-eersteteamspeler Andries Mellema.

Meer info en actiefoto via

http://www.deweekkrant.nl/artikel/2013/februari/11/succesvol_rie_timmer_rapidtoernooi_2013_419

Inloggen leden