team 2 verliest in Zwolle

Het tweede team verloor met 5,5-2,5 van ZSG 2. We hadden deze avond een paar invallers nodig. Het mooie was wel dat jeugdleden Wiard en Roj vanwege de vrijdagavond mee konden en wilden doen. Met 1 oude-lullen auto (Reinier, Hans, Diederik en Peter) en 1 jongerenauto (Kasper, Erik, Wiard en Roy), zwierden we naar Zwolle.

Peter op bord 1 bood goed weerwerk. Hij leek nog mooi te counteren na de inval van een vijandelijke toren, maar kwam net te kort. Ook Wiard en Roj redden het niet tegen hun sterkere en meer ervaren tegenstanders. Diederik zag dat hij in de problemen kwam, bood remise aan en die werd geaccepteerd. Erik had het lastig maar bleef druk houden op de stelling van de tegenstander. Na een onvoorzichtige pionzet won Erik een kwaliteit en daarna de partij. Kort daarna moest Kasper opgeven waarna het 4,5-1,5 het verlies een feit was. Reinier sloeg twee stukken tegen een toren en twee pionnen. Toen zijn stukken gingen samenwerken werd de koning opgejaagd. In tijdnood kwam een matcombinatie op het bord, maar die werd niet verzilverd waarna de klok op nul stond. Ondertussen pakte Hans rustig een stuk en oogstte opnieuw een overwinning.

We blijven dus op vier punten staan. Verslagen maar goedgemutst gingen we weer naar huis. Onderweg beloonden enkelen van ons zich op een ritje langs de plaatselijke fastfoodketen die geheel toevallig langs de weg stond en nog open was. 13 april is de slotavond in Putten.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>