Team 2 speelt onverwacht gelijk op Urk

by Kasper Dokter 0 Comments

Met een 4-4 gelijkspel snoepte team 2 een punt af van het sterke Briesend Paard. Winst voor Ferry en Erik, verlies voor Kasper en Henriette, remises voor Peter, Olger, Diederik en Reinier.

In sporthal De Schelp schoven we even na achten achter de borden. Op alle borden bleef het op alle borden gelijk. Diederik kreeg een remise-aanbod in een gelijke stelling die hij accepteerde. Kort daarna had Ferry zijn tegenstander verrast en stonden we ineens een punt voor. Die hield stand nadat Olger, Reinier en Peter in het middenspel ook remises kregen aangeboden en accepteerden. Nu begon het erom te spannen. Kasper had het moeilijk, Henriette en Erik stonden gelijk waarmee een gelijkspel in de lucht hing. Henriette kon het goede spel niet volhouden en moest uiteindelijk capituleren. Erik verschafte zich een goede positie. Door tijdgebrek kon zijn tegenstander geen weerwerk meer bieden en daarmee kwamen we op vier punten. Tegen twaalven kon Kasper het in een toreneindspel met een pion minder niet meer bolwerken waarna we met een 4-4 uitslag naar huis konden rijden, een uitslag waar we vooraf voor zouden hebben getekend. 

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>