Schoolschaken 2013: Druk bezocht en erg leuk toernooi.

by Kasper Dokter 0 Comments
Schoolschaken 2013: Druk bezocht en erg leuk toernooi.

Woensdagmiddag 13 februari organiseerde schaakvereniging PSV DoDO het jaarlijkse schaaktoernooi voor de basisschoolleerlingen van Putten. Meer dan 100 kinderen deden mee, en dat betekende dat alle beschikbare tafels in het denksportcentrum benut waren, komen er volgend jaar nog meer kinderen dan moet er meubilair bij! De deelnemende kinderen waren, en dat was nieuw, in 2 poules verdeeld, een pupillen categorie (groep 7 en 8) en een welpencategorie (groep 3 tm 6). De jonge kinderen in een eigen poule laten spelen beviel erg goed, de jonge kinderen kwamen in hun eigen poule erg goed tot hun recht.

De sfeer tijdens het toernooi was erg ontspannen, op de borden ging er als het om de schaakregels ging nog wel eens wat mis, maar dat werd vaak in goed overleg tussen de kinderen opgelost. Of niet als geen van beide spelers het in de gaten had, maar dan was er ook niets aan de hand. Met plezier een spel spelen is natuurlijk goud waard.

Opperste concentratie

Opperste concentratie.

Na welgeteld 405 schaakpotjes konden de diverse klassementen worden opgemaakt. Individuele prijzen waren er voor Danielle van de Vlist, Isa Disselbloem, Noraly Luitjes, Cathelijn van Bekkum en Caroline van Cappellen bij de meisjes en Niels Emous, Lennard Kik, Wiard Brandsma, Julien Bos en Erwin van Steeg bij de jongens. Genoemde meisjes en jongens waren de beste van hun schooljaar. Caroline (in de categorie groep 7 en 8) en Wiard (in de categorie groep 3 tm 6) wisten al hun partijen te winnen en dat is uiteraard een vermelding waard. Het welpenklassement voor de scholen werd gewonnen door de Akker. (Roj vd Ruitenbeek, Yorick Jansen, Lennard Kik en Gilliam van Beek). Het pupillenklassement werd gewonnen door de Akker met daarna Hoef, De Wegwijzer, en bij de Bron.

Schakers blijken ook maar mensen want bij de bepaling van het klassement werden de punten wel goed berekend, maar werd Hoef ten onrechte niet in het klassement opgenomen. Uiteraard wordt dat hersteld en krijgt Hoef de prijzen waar het recht op heeft.

Het winnende team van de Akker bestond uit Caroline van Cappellen, Julian Bos, Matthijs Kik en Luc Mulderij.

Akker 1 prolongeert de titel.

Akker 1 prolongeert de titel.

Hoef een sterke tweede. Goed gedaan door Mathijs Arendsen, Geanne Aalten, Stefan Koopman en Jesse Blokhuis.

Wegwijder derde. Punten gescoord door Levi de Jong, Martijn Aalten, Rick Snijders en Patrick Shuchard.

Bij de Bron fraai vierde: dit team bestond uit Arien van Keulen, Ruben Tamminga, Hidde van Veen en Bobby Verbeek.

Onder het kopje Schoolschaken zijn alle uitslagen terug te vinden. Na het scholen toernooi kunnen kinderen die dat willen in maart meedoen aan het Open Puttens Jeugdkampioenschap, een individueel jeugdschaakkampioenschap dat op vrijdagavond in het denksportcentrum wordt verspeeld.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>