PSV DoDO boekt broodnodige overwinning

by Jasper Valstar 1 Comment

In de vijfde ronde van de landelijke KNSB-competitie speelde PSV DoDO afgelopen zaterdag tegen de Toren Arnhem 2. Omdat in de eerste 4 ronden slechts 1 keer gewonnen was konden we de punten wel gebruiken. Op papier waren we iets sterker, maar de tegenstander had dit seizoen nog niet verloren.

In de eerste 3 uur kwam er nog weinig tekening in de strijd al hadden de meeste Puttenaren wel het initiatief. Alleen Olger van Dijk stond duidelijk beter en had een pion meegesnoept, maar Mark Kortrijk kreeg na een onstuimige aanval met de pionnen een counter van een vijandelijk paard om de oren. Deze partijen waren dan ook het eerst afgelopen: 1-1. In de tijdnoodfase rond half 5 eindigden veel partijen. Robin van Ee op bord 1 kreeg zijn tegenstander niet omver en accepteerde gezien de stand op de overige borden het remise-aanbod. Roger Dijk was intussen in een originele partij veel handiger gebleken dan Ben McNab en Ewoud ’t Jong zette zijn positionele voordeel om in materiaal en een vol punt. Olger van Donk bleek ondanks zijn jeugdige leeftijd net als in de vorige ronde bedreven in een toreneindspel en haalde ondanks een minuspion probleemloos een halfje binnen tegen de ervaren Ron Engelen. Hiermee stonden we op de drempel van de overwinning: 4-2. Ron Flohr die nog origineler speelde dan Ben McNab moest ook dat na veel interessante verwikkelingen met een nederlaag bekopen, maar Kevin van Brummelen bracht het winnende punt binnen. In een boeiende partij gaf hij het centrum aan Thomas van Nispenrode om het vervolgens vakkundig aan te vallen en op te blazen. Dat leverde een gunstig eindspel op dat hij over de streep trok en revancheerde zich daarmee voor zijn twee ongelukjes in de vorige rondes.

Omdat iedereen van iedereen kan winnen in deze competitie, zijn we met 4 punten na 5 wedstrijden nog lang niet veilig. De volgende 4 ronden zijn in het voorjaar.

Comment ( 1 )

  1. Reinier den Boer
    Goed gedaan heren.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>