Onnodige nederlaag 1e team in Leiderdorp

De laatste ronde. Het was veel te mooi weer om te schaken, maar goed, we waren al veilig en daarom ging deze wedstrijd om des keizers baard. Voor Leiderdorp stond er ook niets meer op het spel. Wij misten Robin van Ee, teamleider Kasper Dokter (7) viel zelf in. Leiderdorp speelde dit seizoen vaak met invallers, en ook nu weer. Dit had als gevolg dat we op de onderste 3 borden op papier veel sterker waren met, naast Kasper, ook Rogier Dijk (6) en Jasper Valstar (8). Uiteindelijk haalden we hier slechts een halfje en daarmee legden we de basis van onze nederlaag.

Het begon allemaal uitstekend met keurige halfjes van Ron Flohr (3) en Mark Kortijk (4). Olger van Dijk (5) had een echte off-day en stond na de opening al slecht, hij verloor snel. Onze topscorers: Ewoud ’t Jong (1) en Kevin van Brummelen (2) scoorden allebei zo rond de tijdnoodfase en met het ratingoverwicht op de onderste borden nog in het verschiet was het kat in het bakkie toch?

Helaas. Rogier leek kansen te hebben op een koningsaanval, maar verloor in de tijdnoodfase materiaal en werd er afgeschoven. Kasper stond lange tijd erg goed, maar het werd nooit concreet en ook hier ging het in tijdnood mis. Jasper tenslotte was nog als laatste bezig. Na de opening stond hij erg goed, maar hij liet dit verzanden en het paard (Jasper) tegen lopereindspel was veel minder goed dan hij dacht. Diep in het 5e uur van de partij kwam hij nog wel een pion voor, maar met het uitgedunde materiaal bleef het binnen de remisemarge. Zijn tegenstander gaf geen krimp en keepte het prima. Hiermee werd het 4,5-3,5 voor Leiderdorp en werden wij 7e na een goed seizoen.

Op 16 september begint het nieuwe seizoen.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>