Meppel kampioen na slotronde in Putten, winst voor PSV-DoDO 2

Vrijdag de 13e: toch een beetje spannend. Vooral nu de slotronde in het denksportcentrum in Putten plaatsvindt. In het begin van het seizoen geef je jezelf vlotjes op om een slotronde te organiseren, maar als het moment daar is dan komt de stress wel een beetje op. Gelukkig maken vele handjes licht werk. Zijn de uitnodigingen de deur uit? Hapjes en prijzen bestellen, een flip-over van Kasper, in de middag samen stoelen, tafels en klokken klaarzetten, gejatte dames vervangen, invaller Arie is door zijn rug gegaan, ergo: nog net voor het begin van de wedstrijd een vervanger van een vervanger zoeken, verhip, is er eigenlijk wel genoeg koffie? Gelukkig; Gert heeft zo te zien alles onder controle bij de bar, 1 van de teams komt niet, dus we hebben toch minder tafels nodig. Kijk aan, daar is de OSBO-bestuurder ook al. Wedstrijdleider Olger van Donk begint de avond. Komt de NOS net met het bericht dat ook 1 biertje per dag slecht is voor je gezondheid (snuf).

Meppel onbedreigd kampioen!

Omdat De Toren geen team op de been kon krijgen, was het al aan het begin van de avond duidelijk dat dit team ook onderaan zou eindigen. Pallas hoefde daardoor het mooie Deventer niet te verlaten. De drie potentiele kampioenen (Meppel, ASV en ZZS!) speelden tegen de middenmoters. Meppel ging de avond in met 1 MP voorsprong. Winst was dus voldoende. ZSG leek het al snel te laten lopen door een 1,5-05 achterstand tegen DoDO. ASV deed nog een uitdaging door vroeg op voorsprong te komen tegen ZSG. In de loop van de avond bleek dat Meppel de hoofdjes koel hield. Ook hun start was comfortabel doordat VSG met 1 speler minder naar Putten was gekomen. Tegen het einde van de avond harkte Meppel een 6-2 overwinning naar binnen. Een meer dan terechte kampioen van de 1e klasse. Een bonus was er voor Alwin Paupit die met 6 punten ook nog een topscorer werd van de 1e klasse.

Hoe verging het PSV-DoDO?

Erik van Cappellen won bijzonder vlot en Marcel Janssen kreeg een remiseaanbod, hetgeen met een biertje werd geaccepteerd. Op de onderste twee borden beten de invallers Henriette Norbruis en Rob van Meurs goed van zich af. Rob kwam zelfs op een toon die voor zijn doen bijna vrolijk aandeed melden dat hij ook had gewonnen. Henriette redde het niet en gaf op. Peter leek goed te staan, maar moest een kwaliteit offeren. Diederik plaatste gedecideerd een koningsaanval en harkte het derde punt binnen. Ondertussen had Kasper Dokter zich in een dame-eindspel gerommeld met 2 pionnen extra. Ook dit punt pakte hij binnen waardoor het 4,5e punt binnen was. Op dat moment was op bord alleen alleen Reinier den Boer nog bezig. De hele avond had hij de aanvallen van Karel Schoenmaker afgeslagen en met een gelijke stand gingen beiden de tijdnoodfase in. Reinier was hier een stuk minder bedreven in waardoor de eindstand 4,5-3,5 werd.

Zo komt het avontuur in de eerste klasse met een mooi slot ten einde. Vooraf verheugden wij als tweede team op dit seizoen, al was het alleen al om grote broer VSG1 tegen het lijf te mogen lopen. Met 6 matchpunten was het ook nog eens onverwacht succesvol, dit temeer omdat onze sterkste speler (Olger) vrij snel verloren aan het eerste. Wie weet wat er met wat meer geluk, minder slordigheden van de teamleider (o.a. vergissing in datum wedstrijd ZSG :-)) er nog in het vat had gezeten.

In ieder geval bij deze iedereen hartelijk bedankt voor zijn en haar inzet. Ben benieuwd hoe alles er volgend jaar gaat uitzien.

Comments ( 2 )

  1. Peter Teune
    fijn verslag Reinier, dank voor je tomeloze inzet voor onze schaakclub...uiteraard zijn er meer die de kar steeds maar weer trekken, maar als voorzitter geef je wel het voorbeeld.hulde!
  2. Tjongie
    Inderdaad Reinier, mooi verslag en bedankt voor al je inzet. Mooie prestatie van het tweede.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>