Koploper te sterk voor vlaggenschip

Op 8 maart speelden we in ronde 6 tegen koploper ZSG. Buiten was de lente begonnen, maar onze resultaten geven nog weinig reden tot vrolijkheid.

Een pluspunt was dat we een compleet team hadden, omdat ZSG ook op volle sterkte was zou het desondanks een zware strijd worden.

De score werd geopend door Jasper Valstar (8). In een Schotse partij koos Jasper niet de sterkste voortzetting, waarna hij onder druk kwam te staan. Hij wist los te komen en een remise-eindspel te bereiken. Zijn tegenstander offerde een kwaliteit in een poging het volle punt nog binnen te halen, maar in de resterende stelling stond Jasper eerder beter en werd de vrede getekend.

ZSG besliste de wedstrijd in het begin van de tijdnoodfase. Mark Kortrijk (4) stond iets minder maar leek de stelling gesloten te kunnen houden. Hij miste echter een combinatie die een pion kostte, deze pion vormde een belangrijk fundament onder zijn stelling en die stortte daarna dan ook als een kaartenhuis in elkaar. Robin van Ee (6) verloor ook. Hij won een pion en sloeg daarom remise af. In tijdnood groeide de complicaties hem echter boven het hoofd en ging hij door zijn vlag toen hij op het punt stond een stuk te verliezen.

Deze voorsprong gaven de Zwollenaren niet meer uit handen. Kevin van Brummelen (3) deed wat terug door één van de sterkere ZSG’ers te verslaan in een knappe partij. Ewoud ’t Jong (1) was niet opgewassen tegen onze voormalige clubgenoot Andries Mellema, in tijdnood gaf hij zijn dame tegen een toren en een stuk, wat er nog zeker speelbaar uitzag, maar Andries schoof het knap uit. Ruben Kuijper (5) speelde ook een goede partij, even leek het erop dat hij een goed eindspel over zou houden, maar uiteindelijk was het toch te remiseachtig. Wel een gewonnen eindspel voor Mark de Graaf (7), die zo mooi revanche nam op eerdere gemiste kansen.

Bij een stand van 4-3 speelde dus alleen Olger van Dijk (2). In een hopeloos dame-eindspel kwam zijn tegenstander tijdelijk niet verder, dus besloot Olger maar eens remise aan te bieden, wat gezien de stand in de wedstrijd werd aangenomen.

Ronde 7 is over drie weken, hopelijk breekt dan ook de lente door in onze resultaten.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>