Kasper verslaat ook Ab Vos

by Kasper Dokter 0 Comments

Weer 9 partijen gisteravond in de voormalige gymzaal aan de Jacob Catsstraat. Dat is toch steeds een mooie opkomst. De topper was natuurlijk de partij tussen Ab Vos en Kasper Dokter. Beide heren hadden dit, nog prille, seizoen al hun partijen gewonnen.

Heel lang was er weinig te zeggen over wie de betere stelling had, al leek Ab wel kansrijker gaandeweg de partij. Zijn stukken verzamelden zich meer en meer dreigend voor de zwarte koningsvleugel en dat leek wel perspectief te bieden voor een mooie verrassing. Bovendien had Kasper weer eens veel meer tijd gebruikt, maar daar maakt de huidige clubkampioen bijna een sport op zich van. Het einde kwam abrupt, toen de Dame van Ab ineens reddeloos ingesloten bleek te staan in alle drukte, waarna hij ook meteen opgaf in de wetenschap dat verder spelen geen soelaas meer zou bieden. Kasper wint dus weer en staat inmiddels op 6 uit 6…pffff.

Een andere topper, al staan beiden op de ranglijst momenteel op een iets lagere plaats, was die tussen vader en zoon van Donk. Een prestigestrijd die werd gewonnen door Olger, ondanks een mindere voortzetting in het middenspel. De stelling zag er weer ingewikkeld genoeg uit en misschien is het leuk als deze partij neens wat nader op ins en outs kan worden bekeken??

Arie van Peet was het eerste klaar deze avond. Spelend tegen Henk Guliker verwacht je al snel een mooie remise, maar Arie is goed op dreef dit seizoen en pikt zomaar de volle winst als je even niet op let. Dat deed Henk blijkbaar niet, zodat de heren al snel toe waren aan hun favoriete bezigheid na een spelletje schaak…jawel, een spelletje dammen.  Wat ik daaruit heb begrepen is, dat 1 dam en 4 stenen altijd zullen winnen van 2 dammen, maar waarom dat zo is? Jaap dacht dat ie niet kon komen omdat hij zn autosleutels kwijt was. Hij verscheen toch ten tonele toen hem bleek dat z’n schoen toch wel wat merkwaardig voelde bij het aantrekken. Het bleek een vervroegde Sinterklaas-surprise, want u raadt vast al wat er uit die schoen te voorschijn kwam! Door deze prettige ontdekking was Jaap blijkbaar geïnspireerd, want we hij overrompelde Hugo Mackelberghe met een volkomen uit de lucht vallend mat! Hans en Rob maakten er een mooi gevecht van, waarbij Hans beter uit het middenspel kwam. Rob had wel tegenkansen en gaf het pas laat op, maar hans maakte geen fouten en kon weer een vol punt bij noteren. Van de partij Arne tegen Hielke heb ik helaas niet genoeg meegekregen om te weten wie er gewonnen heeft…Het laatste wat ik er van gezien heb was een vrij gelijkwaardige stelling, met wel een forse tijdsachterstand voor dhr. Postma, die desalniettemin tijd nam voor een paffertje…moet kunnen anno 2015 niet waar.  Reinier schoof Harriet geruisloos van het bord…snoepte af en toe een stuk en wachtte geduldig tot mevr. Norbruis inzag, dat er geen enkel uitzicht was op beter resultaat. Merkwaardig was de partij tussen Erik en Gert. Ze hadden een klok op tafel in een open doos, later zelfs met de deksel er op, en Erik noteerde niet eens wat hij aan het doen was…nou vraag ik u!! Hoe kun je nou beter worden in dit spel als je niet eens na kunt kijken welke zetten grandioos en welke diep bedroevend waren…Nou ja, Erik verloor natuurlijk, of toch niet?…ik heb het einde gemist helaas. Dat had alles te maken met m’n eigen partij tegen Ferry. Met zwart spelend zag ik tot mn genoegen een veel snellere ontwikkeling van mijn stukken en een hopeloze koning van Ferry. Niets leek een zonnig resultaat in de weg te staan, maar ja, Lunek he. Je weet dat ie nooit op geeft en dat ie altijd weer listige planennetjes weet te bedenken dus voorzichtigheid blijft geboden. Toch een pion voor en een eindstelling die ik minder goed inschatte dan mijn geachte opponent. Ferry had al remise aangeboden, maar eigenwijs als ik (soms) ben, dacht ik nog wel een leuke winstpoging te kunnen ondernemen. Fout, fout, fout, zo bleek al ras, zodat ik alsnog teleurgesteld en boos op mezelf, omdat ik weer meer dacht te zien, dan dat er bleek te zijn, een 0 onder mijn notatie kon noteren. Sommigen leren het ook nooit he. Nou ja…volgende week weer vrolijk verder en gelukkig slaap ik er nooit minder om! Klik hier voor uitslagen en standen.

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>