Interne competitie

PSV DoDO kent 2 speelavonden. Elke speelavond heeft zijn eigen programma. Op de dinsdagavond wordt de interne competitie gespeeld. Daarnaast vindt er ook een rapidcompetitie plaats en wordt er (rond kerst en pasen) gesnelschaakt. Voor de jeugd is er op vrijdagavond van 18:45 tot 19:45 schaakles en een jeugdcompetitie.

Externe competitie

Schaken bij een vereniging is niet alleen het verplaatsen van witte danwel zwarte stukken en een bord van vierenzestig velden, maar het is meer dan dat. De schaakclub is juist een plek van ontmoeting en gezelligheid. Om dit groepsgevoel te versterken zijn er verschillende teams waarin er samen tegen andere verenigingen gestreden wordt.
Dit seizoen (2015/2016) spelen we met 3 teams mee in de OSBO-competitie. De stand en uitslagen zijn op de OSBO-site te vinden.

Team 1

Klasse: 3D KNSB
Samenstelling: Ewoud ’t Jong, Rogier Dijk, Kevin van Brummelen, Olger van Dijk, Robin van Ee, Ron Flohr, Mark Kortrijk, Jasper Valstar.
Begintijd: 13:00
Teamleider
Kasper Dokter
0615449647
kasperdokter apenstaartje gmail punt com

Team 2

Klasse: 1B OSBO
Samenstelling: Wibo Uijlenbroek, Diederik van Donk, Olger van Donk, Kasper Dokter, Marcel Jansen, Peter Teune, Reinier den Boer, Erik van Cappellen.
Speelavond: dinsdag, 1e speelweek.
Teamleider
Reinier den Boer
0341353123
brdenboer apenstaartje hotmail punt com

Team 3

Klasse: 4D OSBO
Samenstelling: Ab Vos, Arie van Peet, Gert Malenstein, Henk Termaat.
Speelavond dinsdag, 1e speelweek.
Teamleider
Arie van Peet
0332451650
avanpeet apenstaartje solcon punt nl

Adres speellocatie

Denksportcentrum (voormalige gymzaal)
Jacob Catsstraat 76
3881 XN Putten

Vanuit de richting Zwolle:

Neem op de A28 richting Amersfoort de afslag Ermelo en volg de borden Ermelo/Putten. Vlak voordat u Putten binnenrijdt, bij de verkeerslichten naast het Texaco-station, gaat u linksaf. Na de derde rotonde neemt u de eerste straat links. Na ongeveer 200 meter ligt de sporthal aan uw linkerhand.

Vanuit de richting Amersfoort:

Neem op de A28 richting Zwolle de afslag Nijkerk. Einde afrit, bij de verkeerslichten rechtsaf en vervolgens bij de eerste rotonde linksaf richting Putten. Vlak voor u Putten inrijdt, als u links een midgetgolfbaan ziet, gaat u rechtsaf richting Voorthuizen. Derde rotonde linksaf, vervolgens de eerste straat rechts en na ongeveer 200 meter ligt de sporthal aan uw linkerhand.

Vanuit de richting Apeldoorn:

Neem op de A1 richting Amersfoort de afslag Voorthuizen. Onderaan de snelweg richting Voorthuizen, bij de verkeerslichten rechtdoor en daarna de tweede straat rechtsaf richting Putten. Als u Putten binnenrijdt; na de rotonde de eerste straat rechts en na ongeveer 200 meter ligt de sporthal aan uw linkerhand.

Contactpersonen

Hier vindt u de gegevens van onze bestuursleden en teamleiders. Als deze informatie niet overeenkomt met de informatie in het OSBO-jaarboekje, dan is deze infomatie recenter/completer.

Voorzitter
Reinier den Boer
0341353123
brdenboer apenstaartje hotmail punt com

Secretaris
Rob van Meurs
0341491578
ra.vanmeurs apenstaartje hetnet punt nl

Penningmeester
Gert Malestein
0341354497
gertmalestein apenstaartje solcon punt nl

Extern wedstrijdleider
Kasper Dokter
0615449647
kasperdokter apenstaartje gmail punt com

Intern wedstrijdleider
Vincent Valstar
0650733248
vincent.valstar apenstaartje gmail punt com

Jeugdleider
Jos Noppen
0341370893 / 0654654822
jeugdschaken.putten apenstaartje kpnmail punt nl

Rating

De KNSB ratinglijst verschijnt 4 keer per jaar in februari, mei, augustus en november. Per februari 2008 is de opzet van de KNSB rating gewijzigd. Naast een aantal regelaanpassingen over de manier waarop bepaalde ratings moeten worden meegeteld, is de belangrijkste wijziging dat er niet meer geïtereerd wordt. Dit heeft tot gevolg dat iedereen nu zelf precies zijn rating kan uitrekenen.

Hieronder de links naar de nieuwste lijst, de KNSB website heeft de meest actuele lijst. Hoewel de ratingwebsite van Mark Huizer soms wat achter loopt, geeft deze wel een mooi overzicht.

De rekenregels voor de bepaling van de seniorenrating zijn nauwkeurig vastgesteld in het handboek van de KNSB.