Het tweede wint ook zijn tweede wedstrijd

by Kasper Dokter 0 Comments

Samen met het vlaggeschip reisde team 2 afgelopen dinsdag af naar het exotische Ermelo. Gerard de Hoop vewelkomde ons al bij de deur met een sigaretje aan zijn hand. We moesten het stellen met twee invallers (Ferry en Rob) omdat Kasper en Olger aanschoven bij het Eerste.

We werden al snel op een voorsprong gezet dankzij Erik. Dirk van Setten verslikte zich in de opening en kwam een stuk achter te staan. De voorsprong was welkom omdat het bij de overige partijen een stuk moeizamer ging. reinier had moeite met de aanval van Willem Booy en Diederik kwam een kwaliteit achter tegen Wido Sparling. Diederik wist het veld gesloten te houden En het stond remise-achtig. Een remise-aanbod werd vanwege de achterstand afgeslagen, waarna Diederik langzaam maar zeker de stelling naar winst omboog. Intussen accepteerde Rob remise van Cees Doets in een gelijke stelling. Ferry ging een toreneindspel met een pion meer. Kees Ferwerda  bleef goed opletten, pakte die pion terug en wist het op remise te houden. Hans was bezig om een randpion te verzilveren tegen Ulbe Brouwer. Rustig bouwde hij zijn plan uit, hij vergat wat winnende zijoaden, maar won uiteindelijk wel. Reinier was toen nog als laatste bezig tegen Willem Booy. Nadat hij zijn paarden op een gunstige plek kon krijgen kantelde de partij en was de 1-5 een feit. 

Leave a reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>